Φέτα Π.Ο.Π. Ελασσόνας ΕΞΑΡΧΟΣ

Η φέτα Π.Ο.Π. ΕΞΑΡΧΟΣ παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα που συλλέγεται αποκλειστικά από την ορεινή περιοχή του Ολύμπου. Σε αυτές τις συνθήκες το γάλα δίνει τα καλύτερα γευστικά χαρακτηριστικά και με τη δική μας γνώση και εμπειρία μετατρέπεται σε ένα από τα πιο φημισμένα παραδοσιακά τυριά, τη φέτα Π.Ο.Π. «ΕΞΑΡΧΟΣ».

Πλαστικό Δοχείο Με Αλμη

Συσκευασία πλαστικού δοχείου τάπερ που διατηρεί το τυρί μέσα στη φυσική του άλμη συσκευασμένο και αεροστεγής δίνοντας φρεσκάδα ενώ παράλληλα έχει την δυνατότητα να προσφέρει και υψηλότερο χρόνο συντήρησης γεύσης και ποιότητας.
Η ΦΕΤΑ Π.Ο.Π ΕΞΑΡΧΟΣ διατίθεται σε πλαστικό δοχείο με άλμη σε μεγέθη των 200g, 400g, 500g, 1kg, 2kg και 4kg.

Αεροστεγείς Συσκευασίες

Η πλαστική αεροστεγής συσκευασία Vacuum αποτελεί τρόπο τυποποίησης της ΦΕΤΑΣ Π.Ο.Π ΕΞΑΡΧΟΣ σε μικρές συσκευασίες στον χώρο της γαλακτοβιομηχανίας. Έχοντας τυπωμένο το εμπορικό όνομα πάνω στη συσκευασία ο καταναλωτής είναι σίγουρος για την επιλογή που έκανε τόσο για την ποιότητας όσο και για την ποσότητα.
Η ΦΕΤΑ Π.Ο.Π ΕΞΑΡΧΟΣ σε αεροστεγή συσκευή διατίθεται σε μεγέθη συνήθως των 200g και 400g.

Μεταλλικό Δοχείο

Το τυρί ΦΕΤΑ Π.Ο.Π ΕΞΑΡΧΟΣ στην Ελλάδα πωλείται κατά πλειοψηφία με τον παραδοσιακό τρόπο που είναι χύμα σε ή από δοχείο. Έτσι ο εκάστοτε πελάτης που είναι μπροστά στα ψυγεία των καταστημάτων έχει τη δυνατότητα να επιλέγει και να ελέγχει την ποιότητα και την ποσότητα που επιθυμεί.
Η ΦΕΤΑ Π.Ο.Π ΕΞΑΡΧΟΣ συσκευάζεται σε δοχείο και διατίθεται σε μεγέθη περίπου των 4,5kg, 7kg και 15kg.

Τρόπος Παρασκευής

Η φέτα ΕΞΑΡΧΟΣ παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα που συλλέγεται αποκλειστικά από την ορεινή περιοχή του Ολύμπου. Σε αυτές τις συνθήκες το γάλα δίνει τα καλύτερα γευστικά χαρακτηριστικά και με την δική μας γνώση και εμπειρία μετατρέπεται σε ένα από τα πιο φημισμένα παραδοσιακά τυριά, τη φέτα “ΕΞΑΡΧΟΣ”. Παρασκευάζεται από πρόβειο γάλα ή από µίγµατά πρόβειου µε αίγειο γάλα, µέχρι 30%.

Επιπλέον Πηροφορίες

Η φέτα είναι ένα είδος τυριού στην άλμη, τις ρίζες της οποίας τις βρίσκουμε χιλιάδες χρόνια πριν στην Αρχαία Ελλάδα. Αναζητώντας την προέλευση στην αρχαία Ελλάδα, παρατηρούμε ότι έχουμε τις πρώτες αναφορές από τον Όμηρο στην Οδύσσεια και πιο συγκεκριμένα στο μύθο του κύκλωπα Πολύφημου. Ο μύθος λέει ότι ο Πολύφημος ήταν ο πρώτος κατασκευαστής φέτας και γενικά των τυριών. Κουβαλώντας το γάλα από τα πρόβατα κάθε μέρα σε προβιές ζώων διαπίστωσε προς μεγάλη του έκπληξη ότι μετά από μερικές μέρες το γάλα έπηζε και γινόταν στερεό, φαγώσιμο και εύκολα αποθηκεύσιμο.

Τηλέφωνο: +302493022395 | Email: info@feta-exarhos.com

Αναπτύσσουμε νέες συνεργασίες…

Γνωρίστε μας! Δοκιμάστε τα Προϊόντα μας! Εμπιστευθείτε μας!